S P E L - I N F O

         

CRUSADER: A Conspiracy in the Kingdom of Jerusalem


Uitgever: France Telecom Multimedia / 1997
Ontwerper: Index+

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 3.1 / 95 - Processor: Pentium 100 MHZ - 16Mb RAM - Videokaart met 256 kleuren - 16 bit geluidskaart - 4x cd-rom drive.
--- MAC system 7 - Power PC - 16MB RAM - Videokaart met 256 kleuren - 16 bit geluidskaart - 4x cd-rom drive.

Categorie:
Educatief, historisch, religieus, kruistocht naar Jerusalem, geïllustreerd realisme en filmbeelden, 3de persoon, point & click.

Extra info:
Het spel is ook bekend met de titel Crusader: Adventure Out of Time
In 1999 werd het spel opnieuw uitgegeven, met de inhoud in een iets andere volgorde en toevoeging van extra puzzels onder de titel Crusaders 2000.

Beschrijving:
Negenhonderd jaar geleden organiseerde het Christelijke westen de eerste Kruistochten. Ze duurden twee eeuwen en verstoorden voorgoed de verhoudingen tussen de Christenen in het westen en de Moslims in het oosten.
Dit spel speelt zich af in de Middeleeuwen, op het moment dat de Franken uit Jeruzalem verdreven werden.
Je volgt het avontuur van Artaud, een Franse edelman die in ongenade is gevallen en boete doet door naar het Heilige Land te reizen. Artauds zal zijn huis in Dun-le-Roy verwoest zien worden tijdens een belegering, de Middellandse Zee oversteken naar de haven van Akko en uiteindelijk in de heilige stad Jeruzalem aankomen. Hij moet hier de kruisridders en het 'Ware Kruis' helpen veilig terug te keren naar Frankrijk.

De speler doet dit door educatieve taken uit te voeren zoals onder andere uitzoeken hoe een kasteel werd bestormd of belegerd. Ook mag je uitzoeken wie de belangrijkste krachten in het Heilige Land waren op dat moment. Hiervoor heb je een ingebouwde encyclopedie tot je beschikking.
Terwijl de zoektocht van Artaud fictief is (met enkele toegevoegde bovennatuurlijke gebeurtenissen), is de setting heel echt, met daadwerkelijk bezochte locaties en gebruik van historische figuren.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Ander deel in deze educatieve serie:
Vikings