S P E L - I N F O

         

CONSPIRACIES 2: Lethal Networks


Uitgever: Anima PPD-Interactive / 2011
Ontwerper: Anima PPD-Interactive

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP/Vista/7/8 - Processor: Intel Core Duo 2.4 Ghz of AMD Athlon 64x2 - 512 MB RAM - Grafische kaart met Shaders 2.0 of hoger en minstens 128 MB geheugen - DirectX 10 - 9 Gb opslagruimte.

Extra info:
Er is door de makers een patch uitgebracht, die een hintsysteem toevoegt voor minder ervaren spelers. Ook is nu aan de cursor te zien of er actie mogelijk is.
Download de patch hier.

Het spel is dankzij Bert Jamin van Gamesover ook met Nederlandse ondertiteling te spelen.

Categorie:
Science fiction, samenzwering, buitenaardsen diverse werelden, Full Motion Video, live action en foto's, 1ste persoon, point & click, NL ondertiteld.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
In 2063 wordt de Aarde lid van de Peripheral Galactic Alliance (PGA), een samenwerkingsverband van aardbewoners en aliens. De Aarde hoopt hierdoor op een hoger plan van welvaart te komen en hun politieke, economische en sociale problemen op te lossen.
Nick Delios, een privť-detective die nu als geheimagent voor de Aardse veiligheidsdienst werkt, krijgt opdracht om uit te zoeken hoe de Cyclopeanen in de Aardse regering konden infiltreren en wat hun verdere plannen zijn.
Intussen is Nick's vriend Dimitris Argiriou ontvoerd door de Cyclopeanen. Aan Nick dus ook nog de taak om Dimitris te vinden en te bevrijden.

      

Het verhaal zit goed in elkaar en je kunt als speler net zoveel achtergrondinformatie krijgen via gesprekken, als je zelf wilt.
De puzzels zijn gedeeltelijk gebaseerd op het voeren van gesprekken met de juiste personen. Verder is het een kwestie van goed rondkijken, alles oprapen en logisch nadenken. Je moet onder andere op een originele manier gesloten deuren openen, personen weglokken en machines repareren. De vele puzzels zijn allemaal op een logische manier in het spel geÔntegreerd, soms moeilijk, maar nooit onmogelijk. Je kunt in dit spel doodgaan, er zit een tijdpuzzel in en een doolhof.
Lopen doe je in 1ste persoon perspectief, met de WASD toetsen van je toetsenbord en de rest is een kwestie van aanklikken met je muis.

      

Dit spel is een FMV spel. Dat betekent dat echte personen voor een blauw scherm acteren en dat de achtergronden later op de computer worden toegevoegd.
Het geheel ziet er prima uit. De vreemde planeten en ruimtestations zijn, zoals verwacht, geschikt gemaakt voor menselijke bewoners en zien er daardoor vertrouwd, maar tegelijk buitenaards uit. Er zijn niet overdadig veel details aangebracht, kantoren zijn efficiŽnt kaal en hotels onpersoonlijk, maar in de villa zie je toch wel een bloemetje en een schilderij.
Er zijn in dit lange spel veel locaties die je mag doorzoeken en bekijken, varierend van een villa op aarde, tot aan hotels, woonunits, fabrieken en rioolsystemen op buitenaardse locaties.
De tussenscenes in 3de persoonsperspectief sluiten mooi aan op de speelomgeving.

      

De achtergrondmuziek is uitstekend en aangenaam gevarieerd, passend bij de locatie en de omstandigheden waarin Nick zich bevindt.
De acteurs zijn amateurs en dat is te zien en te horen. Maar ook dit geeft een zekere charme aan het spel. Niemand weet immers hoe men in de toekomst loopt en praat? De acteurs praten oorspronkelijk in het Grieks. De later toegevoegde Engels gesproken tekst is zeer goed gesynchroniseerd. Nergens hoor je een acteur nog praten, terwijl de lippen niet meer bewegen.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Conspiracies serie:
Conspiracies