S P E L - I N F O

         

CHINA: Intrigue in the Forbidden City


Uitgever: R&P Electronic Media / 1998
Ontwerper: Cryo Interactive, Réunion des Musées Nationaux

Platform: PC, Mac, Playstation.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98 - Processor: Pentium 90 MHz (166 MHz aanbevolen) - 16 MB RAM (32 MB aanbevolen) - 8x CD-ROM drive (16x aanbevolen) - Videokaart: SVGA met 2 MB VRAM - DirectX 5.0.

Categorie:
Historisch, moordmysterie, edutainment, China, geïllustreerd realisme, slideshow, 1ste persoon, point & click, ook NL gesproken.

Extra info:
Het spel is ook verkrijgbaar in het Nederlands met de titel China: Intriges in de verboden stad.

Beschrijving:
Vroeg in de ochtend van een zomerdag in 1775 wordt een moord gepleegd op hoofd eneuch Wang.
Keizer Quianlong wil dat deze belediging voor de Troon gewroken wordt en geeft jou het onderzoek naar de moordenaar in handen.
Je speelt hoofdinspecteur Han Jing die door de keizer persoonlijk de opdracht krijgt om de moord op een eunuch te onderzoeken. Het onderzoek wordt steeds serieuzer naarmate je vordert.
Je vindt een brief van de keizerin-weduwe, waarin Wang een samenzwering onthult, waarbij hij gedwongen werd om illegaal documenten en keizerlijke zegels te kopiëren. Het is een onderdeel van een groot complot om de keizer te doden en te vervangen.

      

Als je een nieuwe aanwijzing of lijk vindt, rapporteer je terug en leer je wat je vervolgens moet doen.
Een kaart helpt je om tijdens de paar uur van je onderzoek snel te bewegen en tijdens het spelen kun je een rapport van je voortgang tot nu toe raadplegen.
Ontmoet typische Chinese karakters en ontdek een net van intrigues.

De Verboden Stad was een stad binnen een stad, van waaruit de Chinese keizer regeerde.
Als je wilt, kun je ook gewoon door deze, historisch correcte, virtuele Verboden Stad uit 1775 dwalen en op hotspots klikken om meer te weten te komen over de paleizen en de eunuchen en concubines en mandarijnen die ze bewoonden.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.