S P E L - I N F O

         


  KULT: The Temple of Flying Saucers
  (US versie: Chamber of the Sci-mutant priestess)
Uitgever: Infogrames Europe SA/1989
Ontwerper: ERE Informatique, Exxos

Systeemeisen:
-- DOS 3.2

Platform: PC, Amiga, Atari ST.


Categorie:
Science fiction, futuristisch, post-apocalyptische wereld, psychische krachten, 1ste persoon.

Beschrijving en review:
In een post-apocalyptische wereld speel je de rol van Raven, een jonge "tuner" mutant, die voor het Tuner Network werkt. Als hij op een dag samen met zijn vriend Sci Fi aan het werk is, zijn ze getuige van de slachting van een groep "normale" mensen, door de "protozorqs"mutanten.
Raven en Sci Fi negeren de instructies van hun werkgever en vallen de Protozorqs aan. Sci Fi wordt door de Protozorqs gevagnen genomen en naar hun tempel in de bergen gebracht. Raven zweert dat hij haar zal redden en laat zich daarom ook gevangen nemen.

Als het spel begint, ben je in de tempel, waar een sinister ritueel gaat plaatsvinden. Raven moet vijf taken vervullen om een "divo" te worden. Hij moet hiervoor soms dingen ruilen en soms zijn magische krachten gebruiken. Voor elke geslaagde taak krijgt hij een Vort Skull.
Je staat onder tijdsdruk om de vijf taken te volbrengen en Sci Fi te redden. Je kunt de taken in elke volgorde uitvoeren en zelfs overslaan. Dit zorgt dan wel voor een ander einde.

De Europese DOS versie heeft 4 kleuren CGA of 2 kleuren Hercules beelden en minimaal geluid uit de speakers. (Geen muziek, slechts piepjes).
De latere US versie heeft 16 kleuren EGA beelden, Adlib muziek en geluidseffecten.