S P E L - I N F O

         

CATIE IN MEOWMEOWLAND


Uitgever: Blowfish Studios, Gamera Game / 2022
Ontwerper: ARTillery

Platform: PC, Mac, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox series X/S.

Systeemeisen:
--- Windows 7 - Processor: Intel i5 Quad-Core - 1 GB RAM - Grafische kaart: Intel HD 4000 - DirectX 10 - 2 GB beschikbare opslagruimte.
--- MAC High Sierra 10.13+ - Processor: Apple Silicon, x64 architecture met SSE2 - 1 GB RAM - Grafische kaart: Metal capable Intel en AMD GPUs - 2 GB beschikbare opslagruimte.

Categorie:
Fantasie, humor, bizarre kattenwereld, stripballon communicatie, handgetekende 2D en 2.5D beelden, 3de persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Wanneer Catie een vreemde witte kat in haar tuin volgt, valt ze in een gat en belandt ze in de mysterieuze wereld. Tot zover lijkt het op Alice in Wonderland, maar Catie komt terecht in MeowmeowLand, een bizarre wereld met héél véél katten en bijzondere constructies en voorwerpen.
Zoals elk ondernemend klein meisje, gaat ook Catie vrolijk op weg om de weg naar huis te vinden. Dat is natuurlijk niet zo eenvoudig, er is vanalles wat haar weg verspert en afleidt van haar doel. Catie bekijkt alles met een opgewekte blik en schrikt niet terug om de meest absurde personages aan te spreken en overal mee te spelen.

      

Dat is natuurlijk precies de bedoeling van dit vrolijke puzzelspel: overal op klikken en kijken wat er dan gebeurt, je moet immers verder op je weg. Het verhaaltje is verder niet van belang.
En er is genoeg te bekijken, waarbij de nieuwsgierige speler zelf wel iets kan verzinnen! Van een grote trein, waarvan de voorkant een witte kat is, tot een doorzichtige olifant met een vossenstaart staart, of een bloempot die de tong uitsteekt, of een grot waar wel erg veel oren zijn. Catie loopt rond in een actieve, in aangename kleuren gehouden, sprookjesachtige wereld, waarin onverwachte dingen bewegen en elke actie een reactie veroorzaakt.
De prachtige, fantasievolle, handgetekende en gedetailleerde achtergronden vormen een speels decor voor de vermakelijke personages. Of het nu wolken of een sterrenhemel of het interieur van een plantenkas is, overal is met liefde gelet op details en sfeer en overal zijn verrassingen te bewonderen.

      

De achtergrondmuziek is goed gekozen en onderstreept de sfeer van de omgeving waar Catie rondloopt Ze is beslist niet opdringerig of vervelend repetatief, als je langer in een scène verblijft.
De personages in het spel hebben geen verstaanbare tekst, maar maken wél lollige geluidjes. Zelfs dingen die in een normale wereld niet praten, willen nog wel eens ahhh of ohh zeggen of wat murmelen of kwekken. Het verveelt niet om naar ze te luisteren.
Het communiceren met alle personages gaat via stripballonnetjes met duidelijke lijntekeningen, die tevens dienen als hint. Dit maakt het spel uitermate geschikt voor alle leeftijden en alle nationaliteiten.
Kinderen kunnen de merendeels makkelijke, onderhoudende puzzels alleen oplossen, maar samen met je ouders door dit vrolijke land lopen en lachen om alle absurde gebeurtenissen, is natuurlijk vele malen leuker.
Catie in Meowmeowland is dan ook een echte aanrader, die makkelijk het favoriete, interactieve boek van kinderen zou kunnen worden.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.