S P E L - I N F O

         

BYZANTINE: The Betrayal


Uitgever: Discovery Channel Multimedia / 1997
Ontwerper: Stormfront Studios

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 95 - Processor: Pentium 90 of gelijkwaardig - 16 MB RAM - 16 bits videokaart met 2 MB geheugen - Geluidskaart: compatible met Microsoft X drivers - DirectX 5 - 55 MB opslagruimte.

Categorie:
Mysterie, samenzwering, educatief, onderzoek, , Istanbul, Byzantium, fotorealistisch, FMV, 1ste persoon, point & click.

Beschrijving en review:
Je speelt een journalist die naar Istanbul, Turkije reist om zijn collega en vriend Emre te helpen met het opsporen van een internationale smokkelaarsbende van archeologische kunstvoorwerpen.
Bij aankomst blijkt dat je vriend is verdwenen en dat de politie naar hem op zoek is omdat ze hem ervan verdenken dat hij iets met deze zaak te maken heeft. Na met inspecteur Murat gesproken te hebben, probeer je Emre te vinden. Maar al gauw raak je tevens verwikkeld in een moordzaak en moet je proberen je onschuld te bewijzen.

      

Dit intrigerende verhaal speelt zich af in de stad Istanbul, waar je met behulp van een plattegrond naar verschillende locaties kunt gaan.
De puzzels zijn soms uitdagend moeilijk maar wel helemaal geïntegreerd in de lijn van het verhaal.

De echte foto's zijn prachtig en geven een mooi overzicht van de oude schoonheid van de stad en de kleurige integratie hierin van de hedendaagse bevolking. Er is veel ingesproken historische achtergrondinformatie.
Met behulp van je muis kun je 360 graden om je heen kijken.
De kwaliteit van muziek en geluid is goed.
Het stemacteren van de Turkse acteurs is, op een paar na, werkelijk uitstekend en je kunt merken dat ze zich echt in hun rol inleven. Het spel is Engels ondertiteld.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.