S P E L - I N F O

         

BUREAU 13


Uitgever: Gametek / 1995
Ontwerper: Take-Two Interactive Software

Platform: DOS

Systeemeisen:
--- DOS 5.0 / Windows 3.1 - 386/33 of betere processor - 2MB RAM (4 MB RAM aanbevolen - 13 MB HD ruimte - 2x CD-ROM drive - VGA videokaart - Sounblaster Pro geluidskaart.

Categorie:
Science fiction, geheime organisaties, met RPG/actie-elementen, 2 karakters, 2D en 2.5D getekend beeld, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
Bureau 13 is een geheime overheidsorganisatie, die zich normalerwijze bezig houdt met bovennatuurlijke en buitenaardse verschijnselen. Maar ditmaal is een van hun eigen agenten, J.P.Withers, door het lint gegaan. Hij probeerde het kantoor van de Sheriff in Stratusburg op te blazen en heeft daarmee de aandacht op Bureau 13 gevestigd.
Nu worden twee agenten uitgezonden, die J.P moeten neutraliseren en alle sporen die naar het Bureau leiden, moeten uitwissen. Dat lijkt een eenvoudig klusje, maar er blijkt uiteindelijk meer aan vast te zitten.

Na de intro van het spel kies je als speler twee agenten (uit een rijtje van zes die ter beschikking staan) om mee op pad te gaan. Elke agent heeft zo zijn eigen bijzondere vaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld een dief en een heks kiezen. Al blijkt het in de praktijk geen echt probleem om als niet-dief een gebouw te betreden zonder op te vallen.

      


Meteen spelen?    Download het spel, op het Internet Archive.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.