S P E L - I N F O

         


  BROKEN SWORD 4: The Angel of Death (ook: Secrets of the Ark)



Uitgever: THQ/2006
Ontwerper: Revolution Software

Systeemeisen:
-- Windows XP - Pentium 4 1.4Ghz of beter - 256 MB RAM (512 MB aanbevolen) - 2.6Gb HD ruimte - 2x DVD-Rom Drive - Videokaart Nvidia GeForce 6200 of 128MB Shader model 1.1 compatible met DirectX 9.0c - Windows compatible geluidskaart.


Extra info:
- Speelt wel in Vista, maar met veel problemen, zoals niet kunnen saven.
- Voor ATI videokaarten en oudere AMD processoren is er bij gamershell een patch te downloaden, die tevens enkele geluidsproblemen oplost.

Categorie:
Avontuur, mysterie, humor, actie, muis/toetsenbord, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving en review:
Op een dag komt een mooie jonge vrouw in George's kleine kantoortje. Ze vraagt hulp omdat de maffia achter haar aan zit. Ze heeft een oud manuscript vertaald, waarin sprake is van een schat.
George is sceptisch, maar als even later een paar zware jongens binnenvallen en hij moet vluchten om het vege lijf te redden, raakt hij vanzelf verzeild in de zoektocht naar de schat.
Maar wat eerst slechts de jacht op een schat leek, blijkt later het voorkomen van een wereldramp te worden. Fanatieke katholieken willen de Ark gebruiken om een Engel des Doods op te roepen, die elke ongelovige zal doden.

      

Na de besturingsproblemen in deel 3, is men in deel 4 van de serie weer terug gegaan naar de basis van elke adventure: een inventaris die je met een simpele muisklik kunt bedienen. Evenals een held die dáárheen loopt, waar je klikt.
De cursor verandert met de actie die je kunt uitvoeren en de voorwerpen zijn ook in je inventaris te bekijken. Dit wil niet zeggen dat de puzzels daarom simpeler zijn geworden.
Het is niet slechts een kwestie van hendels overhalen en kratjes schuiven. Er moet gelet worden op details en herhaaldelijk met personen gepraat worden om de nodige informatie te krijgen. Vaak is er pas actie mogelijk als je iets weet of gezien hebt. Met logisch nadenken zijn ze echter goed op te lossen.

      



      

Eerst uitproberen?   Download de demo, via Gamershell.

Andere delen in de Broken Sword serie:
Broken Sword 1: The Shadow of the Templars (Circle of Blood) + Directors Cut versie
Broken Sword 2: The Smoking Mirror + Remastered versie
Broken Sword 2,5: The Return of the Templars (gratis fanmade)
Broken Sword 3: The Sleeping Dragon