S P E L - I N F O

         

BLUE FORCE


Uitgever: Tsunami Media / 1993
Ontwerper: Tsunami Media

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- MS DOS 5.0 of hoger - Processor: 386 25MHz of beter - VGA videokaart (MCGA niet ondersteund) - CD-ROM drive - 640K RAM -1 MB vrije opslagruimte - Geluidskaart: Sound Blaster of campatible.

Categorie:
Politiewerk, smokkelaars, oude moord, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Beschrijving:
15 mei 1984. In een kroeg, kort nadat er een louche deal had plaatsgevonden, kwamen twee mannen de kroeg binnen. Het zijn undercoveragenten, en zodra de crimineel hen opmerkt, ontvlucht hij de bar en verdwijnt op zijn motor. Tijdens zijn ontsnapping liet hij echter iets heel belangrijks achter.
Drie dagen later breekt iemand het huis van een van de agenten in. Binnen worden John en Jackie Ryan op brute wijze vermoord door een onbekende huurmoordenaar. Hun zoon Jake is getuige van alles, hij zat verstopt in een kast.

Er gaan 11 jaar voorbij en Jake Ryan, die sinds het incident bij zijn grootmoeder woont, gaat naar de Academie en studeert met vlag en wimpel af.
De dood van zijn ouders veranderde in een cold case, ondanks de pogingen van Lyle Jamison, een van Johns beste vrienden en P.I. om de criminelen voor het gerecht te brengen.
Als Jack wordt toegewezen aan de plaatselijke politie van Jackson Beach, ontdekt hij dat er vermoedelijk gestolen wapens van de National Guard in het gebied circuleren, en op een nacht valt Jake iets op dat hem misschien dichter bij een elf jaar oude waarheid brengt. De draadjes rond zijn vaders dood komen langzaam samen. De lijn tussen gerechtigheid en wraak vervaagt.

Dit spel probeert zo realistisch mogelijk te zijn.
Vergeet je bijvoorbeeld om je wapen leeg te maken, voordat je het schoonmaakt, dan schiet je jezelf in het hoofd. Je moet ook altijd om back-up vragen voordat je ergens op af gaat, steeds klaarstaan, radiocontact houden en de juiste procedures volgen, anders wordt je meteen geconfronteerd met de gevolgen.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.