S P E L - I N F O

         


  BLADE RUNNERUitgever: Westwood Studios/1997
Ontwerper: Westwood Studios


Systeemeisen:
-- Windows 95/NT 4.0 - Pentium 133 MHz - 32 MB RAM - 16-bit SVGA videokaart - 300 MB HD ruimte - 4X CD-ROM drive.


Categorie:
Science fiction, detective, Los Angeles, actiescenes tijdgebonden, 3de persoon.

Beschrijving en review:
Het spel is gebaseerd op de film met dezelfde titel. Die film is op zijn beurt weer gebaseerd op het boek "Do Androids Dream of Electric Sheep" van Philip K. Dick.
In een grimmige toekomstige wereld, waarin steden in duisternis gehuld zijn en de natuur plaats maakte voor kunstmatige bio-mechanische produktie van alle wezens, inclusief mensen.
Deze kunstmatige mensen worden 'replicants' (kopietjes) genoemd en worden als bedienden behandeld, die het niet waard zijn om 'echte'mensen te zijn.
Politieman Ray McCoy is een 'Blade Runner', iemand met de bijzondere taak om rebellerende replicants op te sporen. Gedurende zijn onderzoek krijgt McCoy ook de kans om hun wereld te zien en zijn visie op de samenleving begint te veranderen.

      

Blade runner is een adventurespel met de nadruk op het detectivewerk en minder op puzzels. Er zijn slechts enkele 'echte' puzzels in het spel, voor het merendeel ben je bezig met het ondervragen van verdachten en het verzamelen van bewijsmateriaal.
Er zijn enkele actiescènes en je hebt hier en daar de mogelijkheid om je wapen te gebruiken. De beslissingen die je als speler maakt hebben invloed op het verloop van het spel. Er zijn zes mogelijke eindes.