S P E L - I N F O

         

BLACK MIRROR 3


Uitgever: DTP Entertainment/Lace Mamba Global / 2011
Ontwerper: Cranberry Production

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP 512 MB RAM/Vista32/64 1/2 Giga RAM - Processor: Pentium4 of gelijkwaardig 1.4 Ghz (DualCore met 2.0 GHz) - Videokaart: 128MB ATI Radeon 9800 of 256MB NVidea GeForce 7000 met shader - DirectX 8 compatible geluidskaart - 6 Gb opslagruimte.

Categorie:
Horror, bovennatuurlijk mysterie, zoektocht voorouders, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Deel twee in de Black Mirror serie eindigde met Darren die uit het brandende kasteel vluchtte. In het begin van deel drie zien we hoe Darren, die nu weet dat hij eigenlijk Adrian Gordon is, verdwaasd weer uit de bossen komt en bij het brandende kasteel gearresteerd wordt.
Als hij na drie weken op borgtocht wordt vrijgelaten - nog niet helemaal vrij van verdenking van moord en brandstichting - heeft hij de plicht zich dagelijks bij een psychologe te melden. Uiteraard wil Adrian proberen zijn onschuld te bewijzen. Daarnaast heeft hij ook zorgen over de renovatie van het afgebrande kasteel en problemen met Murray die hem wil gebruiken om toeristen met gruwelverhalen te lokken. En omdat hij ook steeds meer last van nare visioenen heeft, wil hij ook nog uitzoeken wat er nou waar is aan het verhaal over de vloek van de Gordons. Is hij bezig zijn verstand te verliezen, of is hij werkelijk bezeten? Uiteindelijk krijgt hij uit onverwachte hoek hulp bij het bestrijden van de kwaadaardige invloed van zijn voorvader Mordred.

      

In deze aflevering zitten geen echte minigames. Wel is er een doolhof waar je de juiste deuren open en dicht moet maken, om niet door een schaduw gedood te worden. Maar er zit geen tijdsdruk achter. De verdere puzzels zijn voornamelijk gebaseerd op de inventaris en op het praten met de juiste personen.
De oplossing van de problemen is niet overal even logisch en soms lijken ze met opzet onnodig moeilijk gemaakt te worden. Het is nog niet zo erg dat je soms moet praten over dingen die je al eerder wist of dat iemand je iets niet verteld en er veel later pas mee op de proppen komt. Erger is, dat je ergens een natte lap of spons nodig hebt, die je zo ziet liggen, maar die niet aanklikbaar is. Je denkt dan dat je de verkeerde oplossing bedacht hebt, maar eigenlijk word je gedwongen op een onlogische plek ver weg te gaan zoeken naar een andere lap/spons.

De bediening van het spel is gelijk aan die in deel twee: eenvoudig en efficiŽnt. Er is een knop om hotspots zichtbaar te maken en alles wat je opraapt zit onderaan in je scherm in de inventaris.

      

De grafische beelden zijn goed. Je blijft in deze aflevering in, onder en rondom het kasteel en het dorp, maar je bezoekt wel andere plekken dan in deel 2. En niet alleen in het afgebrande kasteel en het museum.

Het stemacteren is beter dan in deel 2. Een aangename bijkomstigheid is dat Darren/Adrian niet meer zo dwars en cynisch is. Hij lijkt wat volwassener te zijn geworden en zet zich niet meer zo af tegen alles en iedereen, al kan hij op bepaalde personen nog behoorlijk kwaad worden.
De muziek is uitstekend en pas perfect bij de sfeer.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Black Mirror serie:
The Black Mirror
Black Mirror 2
Black Mirror remake