S P E L - I N F O

         

BLACK MIRROR 2: Reigning Evil


Uitgever: DTP Entertainment / 2009 - Lace Mamba Global / 2010
Ontwerper: Cranberry Production

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows XP 512 MB RAM - Vista32/64 1/2 Giga RAM - Pentium4 of gelijkwaardig 1.4 Ghz (DualCore met 2.0 GHz) - 128MB ATI Radeon 9800 of 256MB NVidea GeForce 7000 met shader videokaart - DirectX 8 compatible geluidskaart - 6 Gb HD ruimte.

Categorie:
Horror, bovennatuurlijk mysterie, zoektocht voorouders, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Darren Michaels Heeft een vakantiebaantje bij een onuitstaanbare fotograaf, die hem gebruikt als boodschappenjongen. Het gaat dan ook niet lang goed tussen die twee. Als Darren's moeder in het ziekenhuis belandt en Darren zijn baas de schuld ervan geeft dat ze in coma ligt, wordt hij ontslagen. Intussen heeft Darren zijn hart verloren aan de mooie Angelina, die uit Engeland komt.
In de volgende dagen krijgt Darren een hoop te verwerken. Eerst wordt de fotograaf vermoord en is Angelina de hoofdverdachte. Verder is er een geheimzinnige vreemdeling in het dorp opgedoken, die Angelina lijkt te volgen. Als Darren dan ook nog ontdekt dat zijn moeder zaken voor hem verborgen heeft gehouden en niet is, wie hij altijd dacht, heeft hij zijn handen vol en volgt het ene avontuur na het andere. Uiteindelijk belandt hij zelfs in Engeland op kasteel Black Mirror, waar hij te maken krijgt met een oude geschiedenis en nieuwe feiten die hem door riolen en in cryptes voert.

      

Het verhaal begint goed en verloopt spannend en vlot. Het is dan ook heel jammer dat dit langzaamaan inzakt nadat Darren in Engeland is belandt. Alles wordt dan een beetje voorspelbaar en die geheimzinnige sekte waarmee hij te maken krijgt, is niet overtuigend. Het hoogtepunt van de plot ligt in hoofdstuk vijf en dan moet je er nog een heel hoofdstuk achteraan spelen! Niet de beste manier om de interesse van de speler vast te houden. Gelukkig zorgt de kwaliteit van de puzzels ervoor dat de Black Mirror 2 een goed spel blijft.

Er zijn heel veel puzzels in het spel en ze zijn zeer goed in het verhaal geïntegreerd. Ook is ervoor gezorgd dat de puzzels moeilijker worden naarmate je verder in het spel vordert. De meeste puzzels zijn gebaseerd op je inventaris. Of je nu foto's moet ontwikkelen of in een huis wilt inbreken, met wat logisch denkwerk en de voorwerpen die je in de omgeving kunt vinden, is het goed te doen. Ook de minigames die hier en daar ingebouwd zijn, passen bij het spel.
Pas later in het spel lijken sommige puzzels erbij gesleept te zijn als spelvulling en niet in de voortgang van het verhaal te passen.

      

Zoals veel spellen die de laatste tijd uitkomen, heeft ook de Black Mirror 2 een ingebouwde hotspot-functie, zodat je niet irritant lang moet zoeken naar dat ene kleine voorwerp dat je denkt te kunnen gebruiken.
Ook houdt Darren een dagboek bij. Heel handig als je een tijdje niet gespeeld hebt en even je geheugen wilt opfrissen. Maar ook handig als je even niet weet wat je moet gaan doen.
Een prettige functie in dit spel is de mogelijkheid om met één druk op de knop minigames op te lossen of over te slaan.

Grafisch is er absoluut niets aan te merken op de Black Mirror. De 2D-achtergronden zijn van hoge kwaliteit, realistisch, zeer gedetailleerd en sfeervol. De 3d-karakters die erin rondwandelen voegen zich perfect. Ze zien er nergens opgeplakt uit en er is zelfs rekening gehouden met lipsynchronisatie. Ook kun je de voorwerpen zien die ze oprapen en gebruiken. Het geheel is heel realistisch.
Een leuk detail is, dat spelers van The Black Mirror 1, kunnen zien hoe het kasteel en het sanatorium in Willow in de loop der jaren zijn veranderd.

      

Het stemacteren is zeer professioneel gedaan. De stemmen passen bij de karakters en de emoties. Darren's dialogen zijn irritant cynisch, maar dat zal wel bij zijn leeftijd passen? Ook was het opvallend, dat maar weinig mensen in Biddefort echt vriendelijk of voorkomend waren. Realistisch?
De achtergrondmuziek is zonder meer uitstekend te noemen. Passend bij het verhaal en de gebeurtenisen en nergens storend.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Black Mirror serie:
The Black Mirror 1
Black Mirror 3
Black Mirror remake