S P E L - I N F O

         

(THE) BLACK MIRROR


Uitgever: Easy Computing, Future Games, The Adventure Company / 2003
Ontwerper: Unknown identity

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98/ME/2000/XP - Processor: Pentium2 400 Mhz (600 MHz aanbevolen) - 64 Mb (128 Mb aanbevolen) - 12x Cd of DVD drive (16x aanbevolen) - 4 Mb DirectX compatible videokaart (8 Mb aanbevolen) - DirectX compatible geluidskaart - 2 GB beschikbare opslagruimte.

Extra info:
Het spel werkt niet goed onder Vista en Windows 7 (vreemde storingen zoals voorwerpen soms wel, soms niet aanwezig) en crasht regelmatig. Zorg er in ieder geval voor dat je het spel installeert als administrator, met de compatibiliteit op Windows XP.

The Black Mirror is ook verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling. Dit heeft gevolgen voor n van de puzzels, waar je dan het Nederlandse woord gebruikt.

Categorie:
Horror, bovennatuurlijk mysterie, geïllustreerd realisme, 3de persoon, point & click, NL ondertiteld.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Na 12 jaar afwezigheid, keert Samuel Gordon terug naar het voorouderlijke Black Mirror Castle. Zijn grootvader is overleden onder mysterieuze omstandigheden. Samuel gelooft niet dat de dood een ongeluk of zelfmoord was en is van plan uit te zoeken wt er precies gebeurde. Waarom en waarmee was zijn grootvader in de maanden voor zijn dood zo obsessief bezig? De speler, in de rol van Samuel mag dat uitzoeken. Samuel zelf wordt daarbij gekweld door hoofdpijnen en nachtmerries. Heeft ook hij last van de vloek die op de Gordon familie rust?

      

Het spel ademt een sinistere sfeer uit, mede door de fantastisch getekende Victoriaanse omgeving en het steeds slechter wordende weer. Het zou moeten afspelen in 1981, getuige grootvaders grafsteen, maar de hele omgeving lijkt veel en veel ouder. Alsof de tijd bleef stilstaan op het kasteel. Er is veel aandacht besteed aan details en niet alleen in beeld. Als Samuel in de regen gelopen heeft en je klikt daarna in zijn kamer op het haardvuur, zal hij vertellen dat hij hier 's nachts zijn kleren droogt.

      

Het spel is verdeeld in 6 hoofdstukken met veel locaties om te bezoeken. Er zijn geheime gangen, cryptes en kerkhoven, oude mijnschachten, lijkenhuizen en een inrichting voor geestelijk gestoorden. Je kunt vrijelijk rondlopen en alle locaties opnieuw bezoeken, wat ook nodig is. Soms is er pas iets te doen als je ergens een tweede of derde keer komt. De puzzels variren van praten met de juiste mensen, deuren openen, het zoeken van sleutels en voorwerpen, tot het samenstellen van gescheurde foto's en het oplossen van logische puzzels.

      


Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Black Mirror serie:
Black Mirror 2
Black Mirror 3
Black Mirror remake