S P E L - I N F O

         


  BENEATH A STEEL SKY *Uitgever: Virgin Interactive/1994/Revolution/2009
Ontwerper: Revolution Software

Systeemeisen: MS-DOS 3.3 of beter met MSCDEX - 386 processor - 2 MB RAM - 256 kleuren VGA grafische kaart - CD-ROM drive 150 KPS.

Extra info:
De 1994 versie is inmiddels freeware, dus gratis. Download hier (69,3 Mb). Om het onder Windows XP te kunnen spelen moet eerst het gratis programma ScummVM geļnstalleerd worden. Op de site van ScummVM is dit spel eveneens te downloaden.

In 2009 is een "remastered" versie uitgebracht, die ook op modernere PC's draait, maar niet gratis is. Deze versie is tevens geschikt voor iPhone en iPad.

Categorie: Samenzwering, science fiction, stad, humor, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving en review:
Je speelt Robert Forster in een verre donkere toekomst, waar de steden van staal zijn. Als kind dacht Forster de enige te zijn die een helicopter ongeluk overleefde. Na jaren te zijn opgevoed door een stam die buiten de stad leeft, gaat hij op zoek naar zijn vader. Hij krijgt hierbij hulp van een klein robotje en raakt uiteindelijk verzeild in een poging de wereld te redden.

De puzzels zijn logisch en kunnen op verschillende manieren opgelost worden, meestal met dingen uit je inventaris. Het verhaal is humoristisch, de omgeving zit vol met interessante spulletjes en personen en grafisch ziet alles er prima uit voor een spel uit '94.