S P E L - I N F O

         

AURA 2: The Sacred Rings


Uitgever: The Adventure Company, Dreamcatcher Interactive / 2007
Ontwerper: Streko Graphics

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 2000/XP/Vista - Processor: 1.2 GHz (1.6 GHz aanbevolen) Pentium3 of AMD Athlon - 256 MB RAM (512 MB aanbevolen) - DirectX 8.0 compatible geluidskaart - 64 MB videokaart (128 MB aanbevolen) met 3D versneller, DirectX 8.1 compatible - 16x CD/DVD-ROM drive - 3.5 GB opslagruimte.

Categorie:
Myst-achtige fantasie, vreemde wereld, portals, queeste, geïllustreerd realisme, 1ste en 3de persoon (in tussenfilmpjes), point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Het spel begint waar deel 1 ophield. Umang stapt door de Poort en belandt in een andere Wereld.
Hier zit het Schaduwlegioen hem vrijwel meteen op de hielen. De leiders willen de Tetrahedron, om de Poort naar de "Keepers World" te openen. Aan Umang de taak om de Tetrahedron naar zijn oorsprong te brengen, het nu veroverde kasteel van de Keepers.
Maar om daar te geraken zal Umang eerst een lopend huis in beweging moeten zien te krijgen. En vervolgens niet alleen zijn eigen, maar ook de problemen van diverse andere mensen en geesten moeten oplossen.

      

Aura 2 is meer dan deel 1 gebaseerd op je inventaris. Er zijn nog steeds ingewikkelde vreemdsoortige machines, die je vindingrijkheid testen. Maar ditmaal is er ook het nodige zoekwerk naar voorwerpen die je kunnen helpen en voorzien van hints. Vaak wordt een bepaalde plek pas actief als je eerst een andere taak volbracht hebt.
Je kunt overlijden of gevangen worden genomen in Aura 2! Vaak saven is dus de regel, al stellen de makers van het spel slechts 8 saveplekken beschikbaar. Gelukkig zijn die wel overschrijfbaar.

      

Waren de grafische beelden in Aura 1 nog helder en kleurrijk, in deel 2 zijn ze somberder, wat ook wel past bij het verhaal. De beelden zijn zeer gedetailleerd en dit maakt het zoeken naar een klein voorwerp op een volgepakt bureau niet eenvoudiger. Maar het brengt je ook in de verleiding, op veel plaatsen uitgebreid om je heen te kijken om te genieten van wat er allemaal te zien is.

Het stemacteren is professioneel goed. De stemmen passen prima bij de karakters.
Ook aan de achtergrondmuziek is niets op te merken, hij past goed bij de sfeer.

      

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Eerdere avonturen van Umang in:
Aura: Fate of the Ages