S P E L - I N F O

         

AURA: Fate of the Ages


Uitgever: The Adventure Company / 2004
Ontwerper: Streko Graphics

Platform: PC.

Systeemeisen:
--- Windows 98SE/ME/2000/XP - Processor: 800 MHz Pentium3 of hoger - 64 MB RAM (128 MB aanbevolen) - 16x CD-ROM drive (24x CD-ROM Drive aanbevolen) - 1.3 GB opslagruimte (2.4 GB aanbevolen) - DirectX 8/9 compatible 3D Videokaart met minimaal 32 MB geheugen.

Extra info: Het spel werkt ook op een laptop met Vista/7, compatibiliteit op XP, sp3.

Categorie:
Science fiction fantasie, vreemde werelden en machines, portals, queeste, geïllustreerd realisme, 1ste en 3de persoon (in tussenfilmpjes), point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Je speelt Umang, de beste student bij de Clan of Keepers, een groep oude wijze mannen die de geheimen van het universum bewaken. De geheimen liggen in de macht van een aantal Magische Ringen, die gecombineerd met Heilige Voorwerpen, de drager ervan ongelimiteerde kracht en onsterfelijkheid geven en de macht nieuwe werelden te creŽren.
Umang wordt voor het volgen van zijn opleiding naar Grifit gestuurd. Daar aangekomen, vindt hij alleen een briefje met het verzoek om zijn reisschip in orde te maken en de navigatiemap te activeren. Vanaf dat moment staat hij er alleen voor en krijgt hij te maken met de aloude strijd tussen goed en kwaad.

      


De werelden die je bezoekt zijn fantasievol vormgegeven en zien er tegelijk realistisch uit. Natuurlijke luchten, rotsen, bomen en struiken met primitief ogend en tegelijk futuristisch ontworpen gebouwen zouden ergens kunnen bestaan. Je voelt je een ontdekkingsreiziger in een onbekend land. Zelfs de verbazingwekkende, vreemde machines, zien er op de een of andere manier hanteerbaar "normaal" uit.

Het spel bevat zeer gevarieerde puzzels en bij slechts weinigen daarvan heb je je inventaris nodig. Ze zijn logisch, symbolisch, ritueel, muzikaal en zelfs gebaseerd op zodiac-tekens, maar beslist niet gemakkelijk.

De achtergrondmuziek is een klasse apart. Het begint meestal tamelijk plechtig en eenvoudig, maar als je langer op een plek blijft (en dat gebeurt bij die moeilijke puzzels vaker dan eens) wordt het een intensieve ervaring, die in ritme en volume groeit.

      


Eerst uitproberen?   Download de demo, via Fileplanet.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Verdere avonturen van Umang in:
Aura 2: The Sacred Rings