S P E L - I N F O

         

Atlantis 5: THE SECRETS OF ATLANTIS: The Sacred Legacy


Uitgever: Nobilis / 2006
Ontwerper: Atlantis Interactive

Platform: PC, Mac, iPhone, iPad, iPad touch.

Systeemeisen:
--- Windows Windows 2000/XP -Processor: Pentium 1.4 GHz - 512 RAM - 3D Videokaart met 128MB geheugen - DirectX compatible geluidskaart - 16x cd rom - 2 GB opslagruimte..

Extra info:
Werkt ook in Vista/7, compatibiliteit op XP.

Categorie:
Fantasie, historisch, zeppelin, New York, eiland, getekende 2D en 2.5D beelden, 1ste persoon, point & click.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige walkthrough.

Beschrijving en review:
Deel 5 in de serie wordt door een nieuwe maatschappij uitgebracht. Er is dan ook geen kennis over de vorige delen nodig, om dit spel te kunnen spelen.
Het is 1937. Howard Brooks, een vliegtuigingenieur zit in de Zeppelin Hindenburg. Dan wordt hij aangesproken door twee vreemden. En even later ligt hij neergeslagen op de grond, terwijl de vreemden vluchten in een klein vliegtuigje, de zeppelin beschadigd achterlatend.
Als Howard weer bij komt, help hij de zeppelin repareren. Hierna heeft hij een afspraak met een man die hem op avontuur stuurt, op zoek naar het legendarische Atlantis. Samen met de mooie archeologe Kate Sullivan en legerkapitein Blackwood bezoekt hij exotische plaatsen, waar de nodige puzzels opgelost moeten worden.

      

Het verhaal is eenvoudig en leidt je van de ene puzzel naar de andere. Puzzels die gevarieerd genoeg zijn om interessant te blijven en logisch in het verhaal ingebouwd zijn. Ook hints en aanwijzingen zijn er volop te vinden voor de aandachtige speler.

Grafisch ziet het spel er goed uit. Verstilde mooie achtergronden, waar weliswaar weinig figuranten rondlopen, maar dit wordt steeds afdoende in het verhaal verklaard.
De stemmen passen heel goed bij de sfeer van de jaren dertig in de vorige eeuw en de muziek klinkt aangenaam mysterieus.

      


Eerst uitproberen?   Download de Duitstalige demo, via Worthdownloading.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.

Andere delen in de Atlantis serie:
Atlantis: The Lost Tales
Atlantis 2 (ook bekend als: Beyond Atlantis)
Atlantis 3 (ook bekend als: Beyond Atlantis 2)
Atlantis 4: Evolution