S P E L - I N F O

         


  AL EMMO AND THE LOST DUTCHMAN'S MINE

Uitgever: Himalaya Studios/2006
en 2013 (verbeterde versie)
Ontwerper: Himalaya Studios

Systeemeisen:
-- Windows XP/Vista/7,8 - CPU 800MHz of beter - 128MB RAM - DirectX 5 of hoger - 32 bit SVGA videokaart met 2MB geheugen - digitale geluidskaart - 350 MB HD ruimte.

Categorie: Humor, mysterie, romantiek, western, cartoon, 3de persoon.

Walkthrough: klik hier voor Marjo's Nederlandstalige Walkthrough.

Beschrijving en review:
In dit bijzonder humoristische spel maken we kennis met een onwaarschijnlijk soort held. Al Emmo is 43, woont nog bij zijn ouders, is ook nog "maagd" en heeft zijn uiterlijk en zijn stem beslist niet mee.
Als de kennismaking met zijn postorderbruid geen succes wordt, valt zijn oog al snel op de mooie Rita. In zijn pogingen een afspraakje met Rita te maken, raakt Al verwikkeld in de zoektocht naar een Azteken-schat.

      

De bediening van het spel is zeer tradioneel, tot en met het verlaten van het spel via Crtl+Q.
Ook zit er een Map in het spel, waarmee je snel naar een plaats, waar je reeds geweest bent, kunt teleporteren. En je kunt met je muis op ongeveer álles in de omgeving klikken om commentaar te krijgen van Al zelf, of van zijn "narrator" (de verteller in het spel). Zelfs vreemde dingen doen, zoals praten tegen een lantaarnpaal op het station, lokt een humoristische reactie uit. En vergeet vooral niet de saloon in te gaan, om te luisteren naar Rita als ze optreedt.
In de 2013 versie is de rol van Al Emmo door een nieuwe stemacteur ingesproken. Hij klinkt nog steeds zielig, maar minder irritant dan in het origineel.

      

De puzzels zijn gebaseerd op de inventaris; het zoeken van voorwerpen en ze eventueel combineren voor gebruik. Als je goed luistert naar wat er allemaal gezegd wordt, zijn ze niet moeilijk.
Bijna aan het einde van het avontuur, is er een quiz, die voor niet-Engelstaligen misschien te lastig is, al krijg je meerdere kansen. Naast de inventarispuzzels zijn er ook nog een drietal muisklik"acties", die heel goed te doen zijn, als je eenmaal doorhebt wat de bedoeling is.
In de 2013 versie zijn er ook 'achievements' te halen, kun je punten verdienen en is er een hotspot functie.

      

Als een karakter spreekt, verschijnt hij (nostalgisch) in een pop-up schermpje op de handgeschilderde achtergrond. De achtergrond is niet statisch; zonnestralen schijnen, stofwolken dwarrelen en mensen bewegen. Het stripboek idee verhoogd het dramatische effect.
In de 2013 versie zijn de hoekige 3D tussenscenes vervangen door prima beelden in 2D.
De originele muziek is zeer goed en onderstreept perfect een westernsfeer.

      

Het was al een leuk spel, maar nu in de 2013 versie de 'bugs' opgelost zijn en enige dingen verbeterd, is het zeker de moeite waard om deze humoristisch adventure te spelen, als je van dit genre houdt.

Eerst uitproberen?   Download de 1 uur demo (684 MB), op Himalaya Studios.