S P E L - I N F O

         


  AGHARTA: The Hollow Earth

Uitgever: IQ media Nordic AB/2000
Ontwerper: Aniware AB

Systeemeisen:
-- Windows - Pentium II 300 MHz - 64 MB RAM - 4 MB videokaart - 90 Mb HD ruimte.Categorie: Science Fiction, zoektocht, Noordpool, actie-elementen, 3de persoon

Beschrijving en review:
In dit ietwat bizarre adventurespel, speel je een anonieme piloot, die door een jonge vrouw wordt ingehuurd op zoek te gaan naar haar vader, die op xpeditie naar de Noordpool ging en daar verdween.
Je vliegtuig crasht in een storm ergens boven de Noordpool in de ijzige kou, waardoor je uiteindelijk gedwongen wordt om samen met je trouwe hond je weg te zoeken in een mysterieuze wereld onder de grond. Niet zo eenvoudig, omdat hij ook nog vijanden moet bevechten, die deze mooie wereld willen vernietigen. Gelukkig kun je in dit spel je hond bevelen voorwerpen voor je te pakken en liggen er voldoende stenen om naar je tegenstanders te gooien.

      

Hoewel dit spel wordt aanbevolen als een adventure, is het dat slechts voor de helft. Een mooie helft met Myst-achtige omgevingen en machines die je aan de gang moet zien te krijgen en puzzels waarbij je voorwerpen uit je inventaris gebruikt.
Het zoeken naar voorwerpen is echter niet eenvoudig. Ze lichten niet op en hebben geen namplaatje. Het is dus vaak "pixelhunting" geblazen.
De andere helft is jammer genoeg een saai herhaald gooien met stenen naar aanvallende dieren zoals onder andere pinguins en apen.
Een ander nadeel is, dat het spel automatische savepunten heeft. Gaat er iets fout of sluit je het spel af, dan zul je vanaf dat punt opnieuw moeten beginnen.

De muziek en de geluidseffecten zijn prima in orde en dragen bij aan de sfeer van het spel.