S P E L - I N F O

         


  20.000 LEAGUES UNDER THE SEA

Uitgever: Coktel Vision/1988
Ontwerper: Marianne Rougeulle

Systeemeisen:
--DOS of WindowsXP/Vista/7 met DOSbox of D-Fend ReloadedCategorie: Science fiction, onderzeeŽr, naar een boek van Jules Verne, actie-elementen, 1ste persoon

Beschrijving en review:
Op 5 juli 1867 stuurt vaart de "Abraham Lincoln" de haven uit met de opdracht een berucht zeemonster te zoeken. De beroemde professor Arronax neemt ook deel aan deze expeditie. Er gaan weken voorbij zonder dat er iets te zien is. Maar dan, op 300 mijl van de kust van Queen Charlotte's Island gebeurt er iets.
Uiteindelijk komen drie leden van de expeditie aan boord van de Nautilus, de onderzeeŽr van kapitein Nemo.
In de rol van professor Arronax mag je uitzoeken wat hier gaande is en hoe je weer thuis komt.

      

Het grootste deel van je tijd breng je door op de Nautilus, die uit drie kamers bestaat: de zitkamer, de controlekamer en de bibliotheek. Hier kun je met mensen praten en op voorwerpen klikken om hints te krijgen over de status op de Nautilus en over je eventuele acties. Een enkele keer verlaat je de onderzeeŽr om bijvoorbeeld tegen een haai te vechten.

Het spel wordt in real-time gespeeld, wat dus betekent dat je op de juiste tijd op de juiste locatie dient te zijn. Dit zorgt voor wachttijden. Ook is het noodzakelijk Nemo te vriend te houden. Erger je hem, dan wordt je een poos opgesloten in je kamer, met als gevolg meer kostbare wachttijd, waarin je niets te doen hebt. Zelfs aan wat rondkijken beleef je weinig plezier, omdat het spel, ook voor 1988, niet al te beste grafische beelden heeft. Tel daarbij op dat er geen mogelijkheid is om het spel op te slaan en je dus altijd gedwongen bent om helemaal vanaf het begin te spelen en de conclusie is, dat dit een ronduit saai spel is.

      

Download dit spel via XTCabandonware (280 kb)