S P E L - I N F O

         

1893: A WORLD'S FAIR MYSTERY


Uitgever: The Illuminated Lantern / 2002
Ontwerper: Peter Nepstad, The Illuminated Lantern

Platform: PC, Mac.

Systeemeisen:
--- Windows 95/98/ME/2000/XP
--- MAC OS 7 tot 9 of MAC OS X in Classic modus.

Categorie:
Tekstadventure, detective, Wereldtentoonstelling van 1893 Chicago, zwartwit foto's, 3de persoon, point & click.

Beschrijving en review:
In 1893 wordt er in Chicago een wereldtentoonstelling georganiseerd, ter viering van het feit dat Columbus 400 jaar eerder in Amerika arriveerde.
Jij krijgt een telegram van je oude partner met het verzoek te helpen bij het oplossen van een mysterie. Er zijn namelijk diamanten gestolen van de expositie.
Dit is je kans om die beroemde expositie te bezoeken! Maar voor je het beseft, rol je van een diefstal in een ontvoering en daarna zelfs in een moordzaak.

Dit spel voor lezers moet het niet hebben van geweldige grafische beelden. Je krijgt alleen originele archieffoto's uit die tijd te zien. Verder bestaat het hele spel uit interactieve tekst. Dat wil dus zeggen dat je bijvoorbeeld "look" intypt en dat je vervolgens tekst krijgt waarin beschreven wordt wat je ziet. Het is dan ook noodzakelijk om papier en potlood bij je toetsenbord te houden om aantekeningen te maken.
Want stel je voor je legt ergens een sleutel neer (drop key) en je weet later niet meer waar!

Dit bijzonder lange spel (30 uur speeltijd), draait geheel om het verhaal en de karakters. Er zijn honderden plekken die je kunt bezoeken en evenzovele voorwerpen die je kunt bekijken, van een replica van Columbus'schip, tot aan het voedsel dat je verplicht ben zo nu en dan in een restaurant te nuttigen. Je bent als het ware zelf op het enorme terrein waar de expositie gehouden werd.
Gelukkig krijg je wel een plattegrond, al is dat geen garantie voor niet-verdwalen.
De puzzels bestaan uit het oplossen van cryoptische omschrijvingen die je helpen bij je zoektocht, het vinden en gebruiken van voorwerpen zoals sleutels of een bijl om deuren open te maken.

      


Eerst uitproberen?    Download de demo, op Cnet.

Grotere plaatjes bekijken?    Ga naar de screenshots.